Serrekundajurk

voor_en_achterkant_Serrekundajurk

 

Jippie

 

Een tijdje geleden zaten Gijs en ik met z’n tweetjes in een auto middenin Serrekunda (The Gambia). Onze gids en chauffeur waren weg, waarheen was ons even niet duidelijk. Gaf niks, raampjes naar beneden en lekker op ‘t gemak om ons heen kijken, het was een hele drukke winkelstraat, dus er viel genoeg te zien.

Omdat de plek waar we stonden ver van al het toeristische gedoe was, probeerde niemand ons iets te verkopen. Men begreep wel dat wij geen groente of vis wilden inslaan.

Totdat een man kwam met deze jurk. Hij duwde hem in m’n handen en ik was verkocht, beter hij had de jurk aan mij verkocht.

Dezelfde avond heb ik hem al gedragen. Het was heel leuk dat mij volkomen onbekende Gambiaanse vrouwen op straat me uitgebreide complimenten gaven. Het werd leuk gevonden dat ik  de Gambiaanse tie-and-dye jurk droeg, het type kleding dat zijzelf ook veel aan hebben.

De ketting heb ik ook in Gambia gekocht. De armbanden had ik al, ze passen er goed bij.

5 reacties op “Serrekundajurk”

 1. 1

  en dan draagt ze nu nog niet eens haar speciaal gemaakte ketting door Salomon.

 2. 2

  Brrimstone straalt nu al in deze jurk …
  Toch wacht ik dan nog even op een foto met die door Salomon gemaakte ketting. :-)

 3. 3
  Hendrika

  Nog een poging. Ik zal een ander emailadres gebruiken om te kijken of ik er dan wel doorheen kom. Deze reactie kun je verwijderen!

 4. 4

  Als je hem niet had gekocht, had je er nu spijt van gehad, dus groot gelijk.
  Nu nog een foto met de speciale ketting.

 5. 5

  Dan heb je wel iets wat maar weinig vrouwen in Drenthe hebben.


Een reactie plaatsen

«« Pater familias  ∞  Hek weg »»