De bloemetjes buiten zetten

bloemetjes_buiten

 

De bloemetjes buiten zetten daar was het vandaag echt een dag voor, ik had me er al een tijdje op verheugd. Want vandaag 55 jaar geleden ben ik geboren. Helaas de dag werd niet zo leuk, zoals ik dat in gedachte had.

Al een paar dagen was ik vreselijk moe. Ik nam wat gas terug maar dat hielp niet. Toen ik vanmorgen opstond  wist ik het eigenlijk al, m’n voet deed pijn, ik had koorts. Toch ben ik met traktatie naar m’n werk gegaan. En dat was leuk, collega’s die zongen, veel felicitatiemailtjes. Maar ik begon me steeds zieker te voelen. Op m’n werk heb ik de huisarts gebeld en daar kon ik gelukkig bijna gelijk langskomen. Wat ik al vreesde de stretokokken hadden ook zin in een feestje. Ik heb weer wondroos.

M’n huisdokter vond dat ik er vlug bij was, de kans is groot dat de strepto’s nu vlug weer terug in hun hok geslagen worden. Bovendien is nu gelijk het middel ingezet dat vorige keer na veel trial and error was gevonden.

Verder kreeg ik te horen dat ik nooit meer van m’n steunkous afkom. Nou ja, leuk is het niet, maar wat mot, mot. M’n geheel op maat gemaakte kous moet nog even wachten. Ik ben namelijk de afgelopen drie maanden 12 kilo afgevallen. Niet op doktersadvies, maar de arts vond het geen verkeerde actie. Ik wil proberen met weinig, maar wel gezond eten, er nog 15 af te krijgen. En dan wordt een kous opgemeten en helemaal op maat gemaakt.

Vandaag heb ik in ieder geval  een nieuwe tijdelijke gekregen, een maatje kleiner. Ach en wie het kleine niet eert, dat vond ik dan wel weer leuk, zo’n maatje kleiner.

16 reacties op “De bloemetjes buiten zetten”

 1. 1

  Allereerst nog van harte gefeliciteerd, met verjaardag en gewicht!
  En vervolgens uiteraard veel beterschap en hopelijk blijven die nare strepto´s m.b.v. kous voortaan lekker weg!

 2. 2

  Wat een vevelend verjaardagscadeautje! In elk geval veel nog goede, gezonde jaren toegewenst

 3. 3

  Toch nog gefeliciteerd met je verjaardag en ook met het verliezen van al die kilo’s …wat een prestatie!
  Wat een ellende met die streptokokken- sla ze maar snel terug en hopelijk blijvend!

 4. 4

  Brimstone, nog gefeliciteerd met je verjaardag!!! Hè, wat vervelend nou, ik hoop dat je snel de streptokokken weer de baas bent: beterschap. En wat knap van die kilo’s eraf, ga zo door.

 5. 5

  Lieve Brimstone,
  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En veel sterkte met die nare wondroos, hopelijk ben je snel weer de oude. Steunkousen is vervelend, vooral lastig met warm weer maar kan erg goed helpen.
  Ik doe met je mee wat lijnen betreft, ook op dezelfde manier; gezond eten en in mijn geval niet snoepen.
  groetjes Jannet

 6. 6

  Ondanks de minder prettige verrassing toch van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Brimstone.
  Sneu dat de dag anders verliep dan je had gehoopt en verwacht, maar ach, het was toch geen weer om de bloemetjes buiten te zetten met al die regen.
  Vervelend van die steunkous, maar wat moet, dat moet helaas …
  Reuze knap, dat je al die kilo’s bent kwijtgeraakt! Volhouden, maar maak het niet te gek!
  Maak er een mooi weekend!

 7. 7

  Gefeliciteerd. En dat het beste cadeautje maar moge bestaan uit het ijlings en spoorloos verdwijnen van de wondroos. Sterkte ermee!

 8. 8

  Nou, dat stond zeker niet op je verlanglijstje Brim, verdorie . . . . . .
  Gelukkig ben je er nu op tijd bij en is bekend wat het beste werkt bij jou.
  Ik hoop dat je er weer gauw vanaf bent.
  Enne nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, je staat nú op mijn kalender,
  dus kan ik het nooit meer vergeten ;-)
  groetjes!

 9. 9

  Oooow, bij groetjes moet ik altijd hier aan denken. . . .http://www.youtube.com/watch?v=ZIPf31d9AZk&feature=PlayList&p=FBB639FFE236C9EA&index=0 ;-)))))

 10. 10
  Brimstone

  @ Marian
  Ja, bedankt, doe maar terug………….. :-)))

 11. 11

  Van harte met je verjaardag, jammer voor dit ongewenste kadootje.
  Sterkte ermee!

 12. 12

  Je nieuwe weblog ziet er heel mooi uit.
  Is deze nieuw ingeslagen weg een gevolg van je enorme gewichtsvermindering?
  Ik vind het heel knap dat je er zoveel af hebt gekregen.

  Nog van harte gefeliciteerd. Nog vele goede en gezonde jaren toegewenst. Dat is nu wel helemaal van toepassing.
  Heel vervelend van die wondroos. Hopen dat je er sneller vanaf bent dan vorige keer.

 13. 13

  Alsnog gefeliciteerd.
  Wondroos is inderdaad knap vervelend, hoop dat het snel onder de knie is, nou ja onder de knie gewoon helemaal weg natuurlijk hahaha.

 14. 14

  Ach wat sneu nou en dat op je verjaardag. Overigens nog van harte gefeliciteerd hoor….! Wens je wel heel veel sterkte bij het afvallen, de laatste loodjes zullen we maar zeggen…..!
  groetjes, Janny

 15. 15

  Ik ben een beetje laat, ben twee verschillende personen aan het helpen met verhuizen. Maar alsnog van harte gefeliciteerd en van harte beterschap. Ik heb het ook regelmatig: wondroos. Het doet zeer en duurt lang voor het over is, hé? Even uit de tuin wegblijven, behalve om erin te zitten dan. xxxxxx

 16. 16

  Beetje vreemd om je te feliciteren na het lezen van je laatste log, maar ik doe het toch! Alsnog van harte. 1954 was een heel goed jaar, vind je niet? ;-)
  Ik hoop dat je snel zult genezen van de wondroos, want dat lijkt me een heel vervelende kwaal.


Een reactie plaatsen