Archief voor de ‘Paarden’ Categorie

Een lief Kadootje

woensdag, april 23rd, 2008

 

Nee, nee, nee…………….Brimstone heeft geen cadeautje gekregen. Of toch een beetje? Zo’n nieuw buurmeisje is toch ook een cadeautje of niet soms? Werken in de tuin en dan steeds even kijken wat ze doet………………..kijk ze draaft voor het eerst, oh, nou springt ze! Je vergeet natuurlijk de plantjes bijna, want lekker kijken naar een veulentje van 2 dagen oud is puur geluk!

 

 

Mamma Vera is trots op haar kleine meid, waarmee ze haar vrouwtje Ilse toch echt verraste. Ilse dacht dat Vera te dik werd, het kwam vast door te weinig beweging in de afgelopen wintermaanden. Totdat twee weken geleden de hoefsmid zei: "wat leuk, dat jullie binnenkort een veulen krijgen!" "huh, wat, veulen?" Ja, Vera was hoogdrachtig!

 

 

Vera weet het ook niet precies meer. Ja, het was een leuke logeerpartij en ze leerde daar van alles. Het was een vakantieliefde, maar hoe ie heette, dat is ze echt vergeten.

 

En toen ineens was daar gisterochtend de ‘liefdesbaby’. Gewoon geboren zonder hulp van een dierenarts of wie dan ook. Vera kan dat zelf wel! Ilse probeert nog te achterhalen wie nou de Pappa zou kunnen zijn en verder maakt het haar ook niet uit. Ze is blij! Blij samen met haar dochter. Kijk eens, moeder en dochter in tweevoud.

 

 

Kadootje krijgt nog een echte naam. Maar er is al besloten dat ze mag blijven. En Vera vindt het fantastisch en Brimstone ook!

 

 

Een nieuwe oorstand

vrijdag, januari 25th, 2008

 

Vanmorgen was het echt van dat weer om eens lekker rond te kijken in de tuin. Gwen en Caitlin mochten mee. Ze hadden al gauw de bolletjes gevonden die boven de grond uitkomen.

 

Caitlin had eigenlijk wat anders te doen. Deze ochtend wilde ze een nieuwe oorstand uitproberen. Een staand oor, voor de verandering lang niet gek.

 

 

Terwijl ze daar druk mee in de weer was, genoot Brimstone van het zonnige uitzicht over de es. En van de buurpaarden natuurlijk.

 

 

Deze dame hoefde geen andere oorstand, maar poseerde heel netjes.

 

 

Staartbericht

maandag, januari 14th, 2008

 

Het ongelukje met de staart van Iris krijgt gelukkig geen staartje. Gister is Iris weer teruggegaan naar de groep. Daar staat ze in het midden te kijken naar Brimstone & Co die door de tuin liepen. Links staat haar zoon Sleipnir en rechts zit Liesje te poseren.

 

 

Over belangstelling voor de tuinverrichtingen viel er niet te klagen. Van links naar rechts: Roosje, Gwen, Maud, Caitlin en Charlie.

 

 

Aan de andere kant van de tuin gingen de buurpaarden even lekker uit hun dak.

 

 

En dit was er in de tuin te zien. Op verschillende plekken komen de bollen boven de grond!

 

Paarden bij de stuw

vrijdag, januari 11th, 2008

 

Vanmiddag was Brimstone foto’s aan het nemen bij de Hooge Stukken stuw in de Oude Vaart  in Uffelte. De twee paarden die daar stonden bleven rustig grazen.

 

 

Maar toen de stuw van de andere kant werd bekeken, kwamen ze nieuwsgierig aangestapt.

 

 

Vooral de jongste van de twee wilde van de hoed en de rand weten. Toen Brimstone wat onzin tegen hem stond te babbelen keek ie heel alert, alsof hij het begreep.

 

Twee Friezen en een bak

zondag, december 23rd, 2007

Uffelte is een paardrijk dorp. Deze twee mooie Friese paarden staan in een weiland aan de Dorpsstraat. Van de week waren ze aan het rommelen met hun bak, die op z’n kop stond.

Eerst werd de onderkant minitieus onderzocht

 

 

En toen werd geprobeerd of je er op kon kauwen, wie weet smaakt het wel.

 

 

Maar dat is handig als je jeuk hebt aan je been.

 

 

En toen lag ie om.