Archief voor december, 2008

Op de schaats naar 2009

dinsdag, december 30th, 2008


Klik op de afbeelding voor de gehele kaart

 

Startschot voor het ‘keukenproject’

zondag, december 28th, 2008

 

Een culinair log? Dat wordt het niet, alhoewel pannenkoeken erg lekker zijn. Het startschot klonk vandaag voor het opknappen van de keuken.

 

 

Toen we in mei 2005 in Huize Brimstone & Co gingen wonen, zijn we er zo ingetrokken. Voor de honden hadden we alles wel opgeknapt, de ruimtes voor ons zelf zouden daarna wel volgen. En dat gebeurt ook beetje bij beetje. Het grootste probleem is tijd.

 

 

De aanschaf van ‘Brocantje’  gaf de push om aan de keuken te beginnen. Je kan zo’n kast wel in een mooie flitsende kleur gaan verven, maar om hem dan vervolgens tegen 35 jaar oud behang aan te zetten is de spreekwoordelijke vlag op een modderschuit.

Het wordt een twee maanden plan, 1 maart (of daaromtrent) moet de keuken klaar zijn. En daarbij geen gestress over levertijden, keukenaannemers en wat daar meer bij hoort, maar gewoon met dat wat er staat, wat eigen timmerwerk en veel potten verf. Nou misschien nog een lief klein zusje voor Brocantje, een kastje in dezelfde stijl voor boven het aanrecht.

 

 

Van de eerste muur is het behang af, gaatjes zijn gedicht en de sponningen en plinten geschuurd.

 

 

Maar waarom is ooit iemand begonnen de onderkant van de muur blauw te verven?

 

Inzitten

zondag, december 28th, 2008

 

De Kärcher was al ettelijke keren opgeknapt met nog werkende onderdelen van zijn voorganger.

 

 

Maar gistermiddag gaf ie definitief de pijp aan Maarten. Een gebeurtenis van het formaat rampje in het huishouden van Brimstone & Co.

 

 

Gelukkig had Karwei ze op voorraad. Een mooie nieuwe gele Kärcher kon zijn intreden doen.

 

 

En er was gelijk iemand zo bereidwillig om hem even in te zitten. Nou is ie klaar voor gebruik.

 

Kusje

zaterdag, december 27th, 2008

Toubab en Gwenneth

 

Gambiastijl

zaterdag, december 27th, 2008

 

Bij de pont in Farafenni verkochten vrouwen lappen stof met prachtige motieven. Een keuze maken was moeilijk, Brimstone wilde die hele stapel wel. Voor de prijs hoefde ze het niet te laten, plaats in de koffer was een groter probleem. Uiteindelijke is er één mooie lap uitgekozen.

 

 

Met de kerstdagen was het te koud om in de schuur de kast  te gaan verven, aan de slag met de Gambiaanse stof was het alternatief.

 

 

Met de stof is een oud kamerscherm bekleed. Het scherm is niet bedoeld voor de huiskamer. Het staat er om te passen en te meten.

 

 

En dat is gelukt, de streep loopt door en de middenrand zit op dezelfde hoogte. Zo kan het naar de plek waar het voor bedoeld is, de slaapkamer.

 

 

Brocantje

woensdag, december 24th, 2008

 

Vanmorgen alle potten voor de kanteldeur weggehaald, want die moest open voor de kast. De kast die Brimstone vorige week zag op het weblog van Huismuz . Na mijn reactie dat ik een beetje verliefd was op die kast en zoiets graag in de keuken wilde hebben, had Marga Huismuz binnen de kortste keren precies zo’n kast voor me opgesnord op internet.  Marga bedankt!

Hij is ‘brocante-doorgeschuurd-wit’, maar dat blijft ie niet. De potten verf staan al klaar, een mooi klusje voor het kerstweekend. En de aankoop van de kast heeft net dat zetje gegeven om de hele keuken aan te pakken, althans het plan is klaar…………….

 

 

Flapperhaar en slobkousen

zaterdag, december 20th, 2008

 

Een  Santa Claus foto uit 1924, geplaatst op Shorpy. Een fantastisch weblog, waar je elke dag getrakteerd wordt op oude Amerikaanse foto’s. En je kan die foto’s groot klikken waardoor je alle details kan bekijken. Op de foto op standaard formaat is al te zien dat deze New-Yorkse kleuters voor die tijd moderne kapsels hadden, stijl flapper. Louise Brooks, een filmster uit die jaren, was een van de eerste met deze haardracht.

 

 

De kinderen op de foto, die toen ongeveer net zo oud waren als Brimstone’s moeder, zij is van 1920, hebben kapsels die op dat van Louise lijken. Niet elke kapper heeft het goed kunnen naknippen, maar het lijkt er wel op.

 

 

Als je je blik van de kapseltjes vervolgens omlaag laat gaan dan zie je slobkousjes met knoopjes, maillootjes en pofbroekjes. Voor die tijd chique geklede kinders. 

Geschiedenis van de kleine details.

 

Chocolate Box

donderdag, december 18th, 2008


Klik op de afbeelding voor de gehele collage

 

Kattenkwaad in de bol

woensdag, december 17th, 2008

 

Op Marktplaats een leuke kerstglobe met speeldoosje op de kop getikt. Georgia vindt het prachtig.

 

 

En als het speeldoosje een wijsje laat horen, wordt Toubab lyrisch.

 

 

Maar wat is dat voor leuks, daar moet ze meer van weten.

 

 

De doos waar die lawaaibol in zat.

 

 

Dat opent een wereld van kattenkwaad…………………….

 

Broken doll

maandag, december 15th, 2008


Klik op de afbeelding voor de gehele collage