Archief voor de ‘Diversen’ Categorie

Rust roest

zaterdag, juli 18th, 2009

 

Rust roest, daarom is het tijd voor iets nieuws. En dan niet Beagles met staande oren. Dat is een gebbetje met Sleipnir.

 

 

Iets echt nieuws is een ander Brimstone Weblog draaiend onder WordPress 2.8.1 met een ‘New Look’.

 

 

Deze twee Beaglemeiden haasten zich er al naar toe. Wil je ze volgen klik dan op de onderstaande link.

 

Het nieuwe Brimstone Weblog

 

Allopathie

vrijdag, juli 10th, 2009

Allopathie is de term die veel gelovers van alternatieve geneeswijzen gebruiken voor de moderne op wetenschappelijke inzichten gebaseerde geneeskunde. Het is een soort scheldwoord.

 

Demi Moore gelooft in allopathie

 

In het artikel ‘Allopathie is ook kwakzalverij’ toont Jan Willem Nienhuys aan dat de aanhangers van de hedendaagse homeopathie hun voorman Hahnemann verkeerd interpreteren. Allopathie is de geneeskunde voordat Hahnemann zijn gedachten verwoordde.

 

Hahnemann (1755 - 1843)

 

Hahnemann deed een poging de in zijn dagen erbarmelijke geneeskunst te verbeteren. Dat hij er met zijn homeopathie volslagen naast zat valt hem met de stand van de wetenschap in die dagen niet te verwijten. Wie echter nu nog vertrouwt op de inzichten van Hahneman negeert alle wetenschap. Wellicht zou Hahnemann zich omkeren in zijn graf als hij kon zien wat er tegenwoordig uit zijn naam voor onzingeneeskunde wordt bedreven.

Maar lees het artikel van Nienhuys, waarin het allemaal uitgebreider en heel duidelijk uit de doeken wordt gedaan.

Allopathie is ook kwakzalverij

 

Umberto op stap

vrijdag, juni 26th, 2009

 

Umberto is mijn trouwe auto-maatje. Onderweg gezellig babbelen en op de plaats van bestemming opletten dat niemand aan de auto komt.

 

 

Maar vandaag was Umberto het zat om steeds maar achter die ruit te zitten. Hij wilde even wat anders. "Nou oké vent, dat snap ik best, ga jij maar op avontuur".

 

 

En zo ging Umberto op pad in de Brimstone Tuin. Hij zocht gelijk de ruige gebieden op.

 

 

Even van het mooie vergezicht genieten en dan de spiertjes losmaken.

 

 

Ik was er al bang voor…………klimmen, maar hij bereikte veilig de top van de houtstapel.

 

 

Als tof gozertje maak je tijdens zo’n avontuur ook makkelijk vrienden.

 

 

Tsja en dan gelijk weer klimmen, beetje uitsloven. Die boom was net een maatje te groot, gelukkig dat ik erbij was om Umberto weer met beide pootjes op de grond te zetten.

 

 

Daar moest ie toch even van bijkomen.

 

 

Nog één Italiaans plaatje, je heet niet voor niets Umberto, en dan maar weer terug in de auto. "En ja, je mag over een tijdje weer op stap."

 

Because I am a Girl

zondag, juni 21st, 2009

 

Met de campagne Because I am a Girl komt Plan Nederland voor meisjes op. Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Het leven van een meisje in een ontwikkelingsland is onzeker. Elke levensfase brengt nieuwe uitdagingen. Jij kunt meisjes helpen die uitdagingen aan te gaan. Sponsor meisjes en sta hen voor een langere tijd bij. Zorg samen met Plan ervoor dat zij dezelfde onderwijskansen als jongens krijgen. Dat ze gezond opgroeien, in een veilige omgeving. Maak hen bewust van hun mogelijkheden en help hen een eigen inkomen te genereren. Zodat zij als jonge meisjes bouwen aan een toekomst als zelfstandige vrouwen.

Je kunt dat doen door één van de meisjesprojecten van Plan te sponsoren, klik op de onderstaande button om meer over de meisjesprojecten te lezen en je aan te melden.

 

 

 Zelf heb ik er voor gekozen de 6 jarige Racheal uit Oeganda een steuntje in de rug te geven.

 

 

Mijn maandelijkse sponsorbijdrage komt ten goede aan haar gehele gemeenschap. Maar door kaarten, brieven en af en toe een klein presentje kan ik haar laten weten dat ik aan haar denk en haar wil steunen.

Als je in plaats van of naast een project ook een meisje in een ontwikkelingsland wilt sponsoren, onder de volgende button vind je het aanmeldformulier.

 

 

Omdat Racheal voor de foto waarschijnlijk haar mooiste jurk heeft aan getrokken nog een foto ten voete uit, samen met haar moeder Nangobi.

 

 

 

 

Oumou Sangare ‘Sounsoumba’

donderdag, juni 11th, 2009

Oumou Sangare is  in Mali een echte superster, maar ook internationaal wordt ze erkend als één van de meest invloedrijke muzikanten van Afrika. Ze combineert traditionele Afrikaanse instrumenten met westerse melodieën. En ze hekelt in haar songteksten Afrikaanse gewoontes als polygamie en gedwongen huwelijken en pleit voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Oumou Sangare zingt in het Bambara. De Engelse vertaling van Sounsoumba, een nummer van haar nieuwste album Seya, heb ik overgenomen uit het boekje bij de CD.

 

 

I’m thinking about many things
I am alone
I have become solitary

What makes a woman into
a tall tree?
What turns a woman into
a little tree?

A bad marriage,
a broken marriage,
that’s what frightens me

The lack of support turns
a woman into a little tree,
in marriage

Loneliness also makes a woman
into a little tree, in marriage

I didn’t grow into a tall
sounsoum, I am a little tree

To my parents and to men, I say
this: "don’t despise women!"

If you see a happy family,
it’s because the husband
and the wife get on

Harmony is a man and a woman
together in a happy marriage

That’s what makes a good
country too

Get up, get up and dance, the
didadi (a local Wassoulou dance)
has begun

Let’s have fun!
Get up, get up
The Wassoulou didadi has begun
Happiness is here

 

Soulkikkeren

maandag, mei 25th, 2009

Gewoon je af en toe even lekker mee laten gaan met deze ‘oude’ soultoppers en je kan weer bergen verzetten.

 

 

Voor Moederdag

zaterdag, mei 9th, 2009

 

Goed idee: geef een muskietennet cadeau voor Moederdag. Nee, niet aan je eigen moeder………..maar aan een moeder in een ontwikkelingsland. Zodat zij haar kinderen kan beschermen tegen malaria. Want kinderen onder de vijf jaar en zwangere vrouwen zijn het meest kwetsbaar. Voor slechts € 6,- koop je een muskietennet, dat vier jaar lang gebruikt kan worden.

Koop er een in de webwinkel van Plan Nederland

 

Windwerk

zondag, april 26th, 2009

 

Een oud windwerkpaard te midden van de moderne werkpaarden die met wind voor energie zorgen. De poldermolen De Goliath en het windturbinepark in Eemshaven in het noorden van Groningen een fantastische locatie voor een workshop over energie.

 

 

Met een zonnetje erbij is zo’n werkdag best uit te houden.

 

 

De Goliath is de noordelijkst gelegen molen op het vasteland van Nederland. De molen heeft de Eemspolder bemalen, een polder van zo’n 846 ha groot , waarvan de bedijking in 1876 gereed kwam. Vanaf 1979 werd het werk van de molen overgenomen door een gemaal, maar het werk zou ie nog steeds kunnen.

 

 

De nieuwe 100 meter hoge molens met hun wieken van 40 meter zorgen voor een schitterend contrast. Ouderwets en modern windwerk bij elkaar.

 

Meer informatie over de poldermolen op de website De Goliath.

 

 

Werk met energie

woensdag, april 8th, 2009

 

Mijn administratieve werk bij een grote energieleverancier wissel ik zo nu en dan af met het geven van workshops voor collega’s uit alle geledingen van het bedrijf. Leuk om te doen, praten over energie geeft energie. De workshops vinden plaats op de plekken waar alles begint, energiecentrales.

 

 

Eén van de hoogtepunten van de dag is een excursie door de centrale. Met een echte werkhelm en veiligheidsbril op het hoofd gaan we op pad.

 

 

In de centrale zelf mag niet gefotografeerd worden. Dat ik wat foto’s van m’n groepje maakte werd oogluikend toegestaan. Daar heb ik geen misbruik van gemaakt om zo links en rechts meer te kieken, maar ik moest me wel inhouden. Indrukwekkend hoe zo’n centrale er van binnen uit ziet. Het principe van het opwekken van electriciteit is in feite eenvoudig, water verhitten tot je stoom krijgt en met die stoom het schoepenrad van een dynamo aandrijven, maar om dat op aanzienlijke schaal te doen vereist toch grootschalige uitgekiende techniek.

 

 

De brandstof om een flink fikkie te stoken. Hier steenkool, die voordat ze gebruikt wordt eerst wordt vermalen om er meer uit te halen. Naast deze milieuvervuilende steenkool wordt er in deze traditionele centrale steeds meer gebruik gemaakt van biomassa die als ze verstookt wordt CO-2 neutraal is.

 

 

Restproducten verlaten via enorme pijpen de centrale. Zonde eigenlijk, maar ook daarvoor ontstaan steeds meer toepassingen in bijvoorbeeld de tuinbouw of stadsverwarming.

 

 

De koeltoren, die ’s zomers in gebruik is. Het gebruikte water wordt eerst afgekoeld voordat het weer teruggeven wordt aan de rivier.

 

 

En hier verlaat het product de fabriek.

 

 

Om verder vervoerd te worden. Een product dat er voor zorgt dat onze maatschappij blijft tikken.

 

Reageren is (bijna) niet mogelijk

zaterdag, februari 21st, 2009

 

Het was een tijdje erg stil op Brimstone’s weblog. Er waren zo veel andere dingen te doen, dat loggen er bij inschoot. Er gaan met een zekere onregelmaat weer logs komen. Maar er is wel een kleine verandering, direct reageren op logs is niet meer mogelijk. Heb je toch een al te heftige drang om iets op te merken of te vragen dan kun je op de pijl klikken en een mail sturen.

De pijl kun je ook vinden onder ‘reageren’ links op het weblog.