Archief voor september, 2008

Dream Reality Energy

woensdag, september 24th, 2008


Klik op de tag voor de grote afbeelding

Dream Reality Energy
13-04-1997      24-09-2008

Voordat het leven lijden werd ben je vandaag 
voor altijd gaan slapen.
Giekie, 
je blijft onze lieve, gekke, pupsegriet. 

 

Een gouden randje

maandag, september 8th, 2008

Halverwege mei meldde Brimstone dat ze na zo’n anderhalf jaar z.b.b.h (zonder bezigheden buitenshuis) weer een leuk baantje had gevonden voor zo’n 12 tot 16 uur per week.  Ze wilde rustig beginnen en eens kijken of het met de honden, de katten, de tuin en alle andere leuke dingen te combineren viel. Nou dat lukte wonderwel. Zo goed zelfs dat het minibaantje in korte tijd uitgegroeid is tot een echte parttime baan van 20 tot 24 uur per week.

 

Komt ze nu tijd te kort voor al die andere zaken? Eigenlijk niet, het werken geeft energie en met een beetje plannen kan er veel in de beschikbare tijd. Nou ja, soms wat minder logjes, maar zo tussen de bedrijven door lukt dat ook nog.

 

 

Afgelopen zondagmiddag stond onkruid wieden op de planner, een lekker ontspannen karweitje. Maar het weer heeft natuurlijk lak aan dat soort plannetjes. De regen kwam met bakken uit de hemel. Tussen de buien door kon er nog wel even lekker in de tuin gestruind worden. De honden gingen ook een frisse neus halen.

 

 

En dan is de tuin toch het gouden randje aan een wat grauwe dag. Het begint al een beetje herfstig te ruiken, de kleuren zijn bezonnen, bijna wijs en de eerste gevallen blaadjes geven iets van een knusse sfeer.
Dat onkruid weghalen komt wel, het loopt vast niet weg. Genieten van het moment en van het weer zoals het komt.

 

Meer foto’s van het gouden randje staan in 
Brimstone XXL

 

Chrysantenbol

zondag, september 7th, 2008

 

Brimstone was het voor dit najaar eigenlijk niet van plan; de aanschaf van een chrysantenbol. Maar toen ze gistermiddag bij Aldi afgeprijsd waren en nog maar € 1,50 per stuk kostten, ging ze overstag. Met een natte vinger te lijmen wat betreft planten, er werden meteen drie bollen in de wagen gezet.

 

 

En er was gelijk een mooie zondagochtendklus. Precies genoeg tijd, volgens de buienradar, om nog voor de regen de pottentuin te fatsoeneren. Potten met uitgebloeide eenjarigen konden er tussenuit en dan schuiven zodat weer een leuk geheel ontstaat. Dat is het voordeel van een pottentuin, nooit een kale plek en verkeerde combinaties zijn zo weer gefikst.

 

 

En al is zo’n bol een opgepepte massaproductie plant, eerlijk is eerlijk hij vrolijkt de boel wel op. En het stralende geel doet het mooie rood van de Amaranthus Hopi Red Dye en de bloei van de Nicotiana mutabilis "marshmallow" nog beter tot hun recht komen.

 

 

Extra foto’s van de pottentuin staan in
Brimstone XXL

 

Loving hands

woensdag, september 3rd, 2008


Klik op de tag voor de gehele afbeelding

 

Last of the Summer Wine

maandag, september 1st, 2008

 

Augustus, de laatste echte zomermaand, heeft schitterend afscheid genomen. Hiermee is de fles zomerwijn niet leeg tot op de bodem, er zullen vast nog een paar slokjes nazomer in zitten.

 

 

Het was een mooie gelegenheid om eens te kijken of de tuin een beetje gaat lijken op wat Brimstone voor ogen heeft. Een cottage garden, geinspireerd op mooie romantische schilderijen. Maar dat niet alleen ook op allerlei indrukken in de loop van de jaren opgedaan bij het lezen van talloze tuinboeken en niet in de laatste plaats  tijdens een aantal tuinreizen door Engeland.

 

 

De cottage garden heeft er niet altijd zo romantisch en kleurrijk uitgezien. Tot zo’n 300 jaar geleden was de hof rond de eenvoudige boerderijtjes vooral de plek voor de kippen en soms de ganzen en ook voor het vet te mesten varken van de familie. Langzamerhand gaat het meer op een tuin lijken, eerst vooral een eenvoudige moestuin. Waarbij de groente werd aangevuld met wat kruiden om allerlei ‘geneeskundige’ huismiddeltjes te bereiden.

 

 

Langzamerhand komen er bloemen tussendoor, vooral die zichzelf makkelijk uitzaaien en weinig onderhoud nodig hebben. Voor gras, laat staan een gazon was er geen plek, de groente- en bloembedden worden van elkaar gescheiden door eenvoudige zand- of steenpaadjes.

 

 

De moderne cottage garden is vooral een informele bloementuin. Veel, heel veel bloemen, zoveel dat er geen grond meer is te zien. En hoe dat verder wordt ingevuld, dat is aan de hedendaagse cottage gardener, want er zijn natuurlijk zoals bij alle tuinen geen vaste regels.
En vooral dat informele past bij Brimstone’s smaak. Bovendien sluit het prachtig aan op het eslandschap waaraan de Brimstone Tuin grenst.

 

 

En gaat het lijken op wat ze wil? Het is nog lang niet zover, maar er zijn al stukjes waarvan haar hart een klein sprongetje maakt. Maar er is nog genoeg te doen, te kweken, te planten, te verplaatsen. Gelukkig maar, een tuin die af is, is maar een saaie bedoening.

 

 

Meer Brimstone Tuin foto’s van het laatste zomerweekend staan in de dependance
Brimstone XXL