Archief voor september 8th, 2008

Een gouden randje

maandag, september 8th, 2008

Halverwege mei meldde Brimstone dat ze na zo’n anderhalf jaar z.b.b.h (zonder bezigheden buitenshuis) weer een leuk baantje had gevonden voor zo’n 12 tot 16 uur per week.  Ze wilde rustig beginnen en eens kijken of het met de honden, de katten, de tuin en alle andere leuke dingen te combineren viel. Nou dat lukte wonderwel. Zo goed zelfs dat het minibaantje in korte tijd uitgegroeid is tot een echte parttime baan van 20 tot 24 uur per week.

 

Komt ze nu tijd te kort voor al die andere zaken? Eigenlijk niet, het werken geeft energie en met een beetje plannen kan er veel in de beschikbare tijd. Nou ja, soms wat minder logjes, maar zo tussen de bedrijven door lukt dat ook nog.

 

 

Afgelopen zondagmiddag stond onkruid wieden op de planner, een lekker ontspannen karweitje. Maar het weer heeft natuurlijk lak aan dat soort plannetjes. De regen kwam met bakken uit de hemel. Tussen de buien door kon er nog wel even lekker in de tuin gestruind worden. De honden gingen ook een frisse neus halen.

 

 

En dan is de tuin toch het gouden randje aan een wat grauwe dag. Het begint al een beetje herfstig te ruiken, de kleuren zijn bezonnen, bijna wijs en de eerste gevallen blaadjes geven iets van een knusse sfeer.
Dat onkruid weghalen komt wel, het loopt vast niet weg. Genieten van het moment en van het weer zoals het komt.

 

Meer foto’s van het gouden randje staan in 
Brimstone XXL