Archief voor december, 2007

Brimstone’s tuin 2007

maandag, december 31st, 2007

Eén van Brimstone’s passies is tuinieren. Jarenlang was daar geen tijd en echt geschikte ruimte voor, maar hier in Uffelte kan ze zich helemaal uitleven.

Achter het tweede hondenspeelveld is een strook uitgespaard voor de aanleg van een tuin. In april van dit jaar is de aanleg gestart. Het was toen nog een klein grasveldje.

 

 

De eerste borders zijn uitgestoken. Het is de bedoeling dat de beplanting zoveel mogelijk gaat bestaan uit zelf uit zaad opgekweekte planten. De planten moeten het goed doen op de Drentse zandgrond.

 

 

Terwijl de eerste bonte border zich leuk ontwikkelt, zijn de overige borders uitgestoken. Ook is er een begin gemaakt met een ‘ruinemuurtje’. In de nieuwe borders wordt in 2008 meer op kleur geplant, maar het blijft allemaal wat wild, een tikkie ‘cottagegarden-like’.

 

 

De hele ontwikkeling van de tuin is natuurlijk uitgebreid gefotografeerd. Maar ook van de pottentuin en het postzegeltuintje vlakbij het huis. Al deze foto’s zijn geplaatst in het nieuwe album

Brimstone’s tuin 2007

Voor 2008 komt er een nieuw album als fotodagboek. Er zijn nog genoeg plannen, natuurlijk het opzetten van de nieuwe borders, het opkweken van allerlei planten, maar ook de aanleg van een kleine ‘natuurlijke’ vijver aan de zijkant van het hondenveld. Op dit blog zal in het nieuwe jaar dit alles uiteraard op de voet gevolgd worden.

 

Rood

zondag, december 30th, 2007

 

 

 

De achterwand bij de zithoek staat in de verf. 
En hij is rood!

Morgen wordt het grote vlak gebroken met accenten. En als de andere wanden af zijn komt er ook een schouw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag is het vlak boven de boekenkast aan de beurt. Als dat vandaag afkomt, loopt alles precies volgens planning. En dan kunnen Brimstone & Co op nieuwjaarsdag vrij nemen.

Het wordt weer lente…….

zaterdag, december 29th, 2007

 

Het is Brimstone niet in de bol geschoten, alhoewel ze toch even in de bollen is. Zo staan ze er natuurlijk nog niet bij voor het huis. Dat was begin april. Maar kijk, kijk, ze komen weer op!

 

 

In deze bakken zitten de bollen in lagen. Bovenop het kleine en vroegbloeiende goed en lager de tulpen en narcissen.

Ook maar eens in de tuin gaan speuren. De bollen die begin november de grond zijn ingegaan laten ook hun koppies al zien.

 

Controle

vrijdag, december 28th, 2007

 

 

 

 

Een lid van het managementteam heeft zich vanmorgen op de werkvloer gewaagd. Na een grondige controle zijn de voorbereidingen voor fase 2 goedgekeurd.

 

Brimstone & Co kunnen met een gerust hart verder aan de slag.

Fase 1 afgerond

donderdag, december 27th, 2007

Uit de reacties van vanmorgen blijkt dat sommige blogbezoekers bang zijn dat Brimstone & Co in de verf, de drank of beide ten onder zijn gegaan. Maar jullie kunnen gerust zijn, gister lekker doorgewerkt en de tijd voor een log ontbrak.

De ‘finishing touch’ is gister aangebracht.

 

 

En toen dat droog was kon er met meubels worden gesleept. Een doorkijkje.

 

 

Deze oude kast kan helemaal uit elkaar. Altijd weer spannend of je hem ook weer in elkaar krijgt, zoals het  het hoort. Maar het is gelukt en ook het servies staat weer mooi te zijn.

 

 

Nog een overzicht van wat tijdens de kerstdagen is gebeurd. Georgia, voor de kast, moet nog wennen. Voorlopig vindt ze het niks dat alles een andere plek krijgt. Gwen vindt het wel mooi, ze kleurt er goed bij.

 

 

Er is al proefgescheurd aan de volgende muur. Het behang gaat er met het grootste gemak af, beter dan van de twee andere. Vanmiddag worden er gaatjes gedicht en morgen gaan de boardplaten in de grondverf.

Het bleef nog lang onrustig in Huize Brimstone & Co.

 

 

Alternatief kerstfeest

dinsdag, december 25th, 2007

 

Dit is niet het roeren in een culinaire saus. De verf kan de muur op. Brimstone & Co wonen nu zo’n 2,5 jaar in dit huis en eindelijk hebben ze tijd om het behang dat al 30 jaar de muur heeft gesierd te vervangen.

Twee muren zijn de afgelopen dagen kaal gehaald en afgewerkt.

 

 

 

Gwen en Caitlin hebben het baasje gewezen op een oneffenheidje. Het zijn twee echte managers, de kleine meisjes. Ze kijken toe of het personeel het werk, waar ze zelf niet zo veel verstand van hebben, wel goed uitvoert.

Even later is het managementteam toch maar naar buiten gestuurd. Vooral Caitlin bemoeide zich te intensief met de klus. Het schiet niet op als het net aangebrachte afplakband er weer wordt afgetrokken.

 

 

 

En nu gaat het snel. Zo snel, dat de verfroller bijna niet op de gevoelige plaat is vast te leggen.

 

 

En de tweede muur komt op kleur. Beide wanden zitten nu in de verf. Morgen volgt nog een ‘finishing touch’ op deze muren. En dan kan er weer geschoven worden met meubels, zodat ook, op z’n minst, nog een andere muur vrolijk het nieuwe jaar ingaat.

Maar nu zitten Brimstone & Co te genieten van een wijntje en een biertje en gaan straks een piepklein kerstdinertje veroberen.

 

Yuletide

maandag, december 24th, 2007

 

On the longest night
A glimmer of light

On the darkest scope
A glimmer of hope

Over a merry feast
A glimmer of peace.

 

Twee Friezen en een bak

zondag, december 23rd, 2007

Uffelte is een paardrijk dorp. Deze twee mooie Friese paarden staan in een weiland aan de Dorpsstraat. Van de week waren ze aan het rommelen met hun bak, die op z’n kop stond.

Eerst werd de onderkant minitieus onderzocht

 

 

En toen werd geprobeerd of je er op kon kauwen, wie weet smaakt het wel.

 

 

Maar dat is handig als je jeuk hebt aan je been.

 

 

En toen lag ie om.

 

 

Het grote kerstklussen

zaterdag, december 22nd, 2007

 

Brimstone & Co hebben geen kerststress. Gistermiddag is er eten tot en met kerst in huis gehaald. Niet voor grote diners, maar voor snelle, lekkere happen. Nieuwe kleren voor de kerst heeft geen zin dit jaar, het ouwe kloffie is gepaste kleding.

Het grote kerstklussen is vandaag begonnen!

Vanmorgen zag het er nog zo uit.

 

 

En na een paar uur lekker pulken en scheuren is de bovenste laag van het behang eraf. Er zit nu nog een dun laagje papier op. Maar het is al getest, met wat lauw water en een spons gaat dat er makkelijk af.

 

 

Niet alle tijd kan er aan besteed worden, want de zorg voor de honden is er ook nog. Maar met gestaag doorgaan zal het een kleurrijk begin worden van het nieuwe jaar.

Wordt vervolgd

Hoop voor de fuchsia’s

zaterdag, december 22nd, 2007

Deze zomer had Brimstone fuchsia’s staan. Ze deden het goed. Dit waren ze in juni en september.

 

 

 

Om ze te overwinteren moesten ze eigenlijk ingekuild worden. Maar Brimstone had gelezen dat als ze kort werden gesnoeid en beschut stonden ook een kans maakten. Dat is nog afwachten.

Voor de zekerheid zijn er ook wat stekjes genomen. Dat zag er aanvankelijk wat troosteloos uit. Kale stokjes in een potje. Maar ineens verschenen er groene puntjes, die inmiddels uitgegroeid zijn tot heuse blaadjes.