Archief voor de ‘In huis’ Categorie

Stoelendans

woensdag, juni 24th, 2009

 

Een jaar of drie geleden vonden we deze eettafel bij de Kringloopwinkel in Steenwijk. Precies de tafel die we zochten.

 

 

De zes stoelen die erbij stonden hebben we ook gekocht. Best leuke dingen en ze kwamen bij mensen vandaan die een hond hadden, in sommige poten stonden hondentandjes, dat paste wel bij ons. Alhoewel de stoelen en de tafel wat betreft hout overeenkomen, horen de stoelen niet echt bij de tafel, het was altijd een heel gerommel om ze alle zes goed onder de tafel te schuiven.

 

 

Gisteravond kreeg ik een reclamemail van Neckermann, verschillende woonartikelen waren in de uitverkoop. En daar stonden ze, de stoelen precies naar mijn smaak. Na heel kort overleg, we vonden ze allebei prachtig, direct besteld. Vanmiddag werden ze al thuis bezorgd.

 

 

Eén van de zes is een stoel met armleuningen, die leuk aan de kop van de tafel staat. Hij kan eronder geschoven worden, maar ook wat meer mee doen als woonkamerstoel om even op neer te ploffen. De muur tussen de ramen en de kozijnen moeten nog onder handen genomen worden. Het plan is om dat in gele tinten (net als de dan aan te schaffen nieuwe gordijnen) te doen, de stoelen zullen dan nog beter tot hun recht komen.

 

 

Georgia en Toubab is al verteld dat dit geen nieuwe krabpalen zijn, om dat te onderstrepen staat de plantenspuit duidelijk in het zicht.

En de oude stoelen? Die verhuizen zolang naar de houtzolder. Misschien krijgen ze als geheel een nieuwe functie en anders kunnen de onderdelen vast wel weer dienst doen voor het een of ander.

 

Geen rode auto

vrijdag, maart 6th, 2009

 

Voor mij is een auto pas een echte auto als ie rood is.  En toch is het er op een of ander manier nooit van gekomen dat ik een rode auto de mijne mocht noemen.

 

 

Sinds een paar dagen ben ik de gelukkige eigenaar van een rode wekkerradio. Niet te vergelijken met een auto? Als je goed kijkt past ie met een beetje fantasie zo in het dashboard van zo’n lekker grote Amerikaanse slee.

 

 

Subliem Aldie design dat me niet gaat wekken maar in de rood/witte keuken radio mag zijn en een beetje auto.

 

De electricijntjes

zondag, maart 1st, 2009

 

Onbegrijpelijk hoe mensen zonder katten ooit een klus in huis geklaard krijgen. In Huize Brimstone & Co staat het kattenduo Georgia en Toubab altijd paraat om een pootje toe te steken. En voor lampen die op Marktplaats zijn gevonden vindt er ook nog een extra veiligheidscheck plaats.

 

 

Aan hun kundigheid hoeft niet getwijfeld te worden, het hangt. Licht boven de grote tafel met dimmer, zodat daar ’s avonds in stijl gedineerd kan worden, maar ook nog eens een werkje gedaan dat wat meer licht nodig heeft.

 

 

In één koop met een bijpassende schemerlamp.

 

 

Dat deel van de kamer is weer een stukje verder af. Nu de kozijnen, de muur bij de ramen en de gordijnen nog, maar die staan al op de hele lange planningslijst.

 

 

En de lamp die in dat hoekje stond heeft direct een andere bestemming. In de zithoek miste nog een lichtpunt, da’s nu ook opgelost.

 

 

Kastendomino

maandag, februari 23rd, 2009

 

Ik zag het pas toen de foto’s op de pc stonden, één van de gister opgehaalde Marktplaatsschatten heeft nog iets extra’s, twee dominosteentjes. Ze moeten  over een tijdje maar tussen de badspulletjes blijven liggen als het kastje is opgeknapt en in de badkamer wordt gehangen.

 

 

Een andere schat van een kast staat zolang in de hal, de schuur raakt een beetje vol. Hij doet het wel goed in de hal trouwens, maar toch heeft ie een andere bestemming.

 

 

De bovenkant wordt in de keukenkleuren (rood/wit) geschilderd en gaat het huidige kastje vervangen. ‘Midden-vorige-eeuw’ meubels zijn wel weer helemaal hot tegenwoordig, maar toch past het kastje met glas beter bij de stijl, die ik voor de keuken in gedachte heb.

 

 

In de grondverf

zondag, februari 22nd, 2009

 

De raamkozijnen in de keuken zijn in de grondverf gezet. Die stap was bij de deurposten overgeslagen. Er moet dan wel erg veel gewone verf op de oude bruine laag om het mooi dekkend te krijgen. Eens kijken hoe het zo verder uit gaat pakken.

 

 

En als is het dan nog maar een laagje grondverf, de keuken lijkt er wel al lichter en ruimer door. Het gewitte plafond werkt daar ook aan mee. Oude vochtplekken zijn mooi weggewerkt en er is over het gehele plafond nu één laag wit gegaan. Voor een mooie strakke afwerking komt er nog een tweede laag overheen.

 

 

Het muurtje achter de verwarming wordt niet vergeten. Het oude behang is er al achter weggefrummeld, als de emmer muurverf opengaat voor de andere muren kan dat stukje gelijk worden meegenomen.

 

Katten op de kast

zaterdag, januari 24th, 2009

 

Twee nieuwe bewoners in Huize Brimstone & Co. Aanwinsten voor de kattenverzameling in hout en steen.

 

 

Hoe gaat het in de keuken?

zaterdag, januari 10th, 2009

Eind december is in Huize Brimstone & Co een begin gemaakt met ‘het keukenproject’. Omdat Brimstone wat handiger wil worden met klussen gaat ze het allemaal zelf doen. Natuurlijk wordt er raad ingewonnen, mag er bij sommige klusjes een handje worden toegestoken, wordt er zeer zeker kritisch toegekeken en verschijnt er af en toe een frons als alle plannen worden aangehoord. Het geklus vindt plaats in de uurtjes die overschieten en dat zijn er niet zo gek veel, maar er is al resultaat.

 

 

Er is één hoek wit. Het plafond lijkt nu wel bruin, voordat aan de volgende muren wordt begonnen, krijgt dat eerst volgend weekend een witkwast. 
De deur links is nog niet echt mooi gedekt, het bruin blijft er nog wat doorschijnen ondanks twee laagjes verf. Het volgende bruin geschilderde hout dat wit moet worden krijgt eerst een lik grondverf, dat spaart weer uit op de best wel prijzige verf. Deze deur blijft even zo, want hij wordt toch verwisseld met de deur uit de gang.

 

 

Tussen de huiskamer en de keuken komt deze deur met glas veel meer tot zijn recht. De deur wordt niet gebruikt, de keukenkast staat ervoor.

 

 

De nu wit geverfde deur zal daar maar een klein stukje bovenuit piepen. En de bruine andere kant past beter in de gang.

De zaterdag was eigenlijk bedoeld om een begin te maken met Brocantje, maar de tijd ging veel te snel, het was zo weer halverwege de middag. Om toch nog wat aan het keukenproject te doen, is alvast begonnen met het schuren van kleine dingetjes die ook in het rood/wit moeten gaan passen.

 

 

Startschot voor het ‘keukenproject’

zondag, december 28th, 2008

 

Een culinair log? Dat wordt het niet, alhoewel pannenkoeken erg lekker zijn. Het startschot klonk vandaag voor het opknappen van de keuken.

 

 

Toen we in mei 2005 in Huize Brimstone & Co gingen wonen, zijn we er zo ingetrokken. Voor de honden hadden we alles wel opgeknapt, de ruimtes voor ons zelf zouden daarna wel volgen. En dat gebeurt ook beetje bij beetje. Het grootste probleem is tijd.

 

 

De aanschaf van ‘Brocantje’  gaf de push om aan de keuken te beginnen. Je kan zo’n kast wel in een mooie flitsende kleur gaan verven, maar om hem dan vervolgens tegen 35 jaar oud behang aan te zetten is de spreekwoordelijke vlag op een modderschuit.

Het wordt een twee maanden plan, 1 maart (of daaromtrent) moet de keuken klaar zijn. En daarbij geen gestress over levertijden, keukenaannemers en wat daar meer bij hoort, maar gewoon met dat wat er staat, wat eigen timmerwerk en veel potten verf. Nou misschien nog een lief klein zusje voor Brocantje, een kastje in dezelfde stijl voor boven het aanrecht.

 

 

Van de eerste muur is het behang af, gaatjes zijn gedicht en de sponningen en plinten geschuurd.

 

 

Maar waarom is ooit iemand begonnen de onderkant van de muur blauw te verven?

 

Inzitten

zondag, december 28th, 2008

 

De Kärcher was al ettelijke keren opgeknapt met nog werkende onderdelen van zijn voorganger.

 

 

Maar gistermiddag gaf ie definitief de pijp aan Maarten. Een gebeurtenis van het formaat rampje in het huishouden van Brimstone & Co.

 

 

Gelukkig had Karwei ze op voorraad. Een mooie nieuwe gele Kärcher kon zijn intreden doen.

 

 

En er was gelijk iemand zo bereidwillig om hem even in te zitten. Nou is ie klaar voor gebruik.

 

Gambiastijl

zaterdag, december 27th, 2008

 

Bij de pont in Farafenni verkochten vrouwen lappen stof met prachtige motieven. Een keuze maken was moeilijk, Brimstone wilde die hele stapel wel. Voor de prijs hoefde ze het niet te laten, plaats in de koffer was een groter probleem. Uiteindelijke is er één mooie lap uitgekozen.

 

 

Met de kerstdagen was het te koud om in de schuur de kast  te gaan verven, aan de slag met de Gambiaanse stof was het alternatief.

 

 

Met de stof is een oud kamerscherm bekleed. Het scherm is niet bedoeld voor de huiskamer. Het staat er om te passen en te meten.

 

 

En dat is gelukt, de streep loopt door en de middenrand zit op dezelfde hoogte. Zo kan het naar de plek waar het voor bedoeld is, de slaapkamer.