Because I am a Girl

 

Met de campagne Because I am a Girl komt Plan Nederland voor meisjes op. Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Het leven van een meisje in een ontwikkelingsland is onzeker. Elke levensfase brengt nieuwe uitdagingen. Jij kunt meisjes helpen die uitdagingen aan te gaan. Sponsor meisjes en sta hen voor een langere tijd bij. Zorg samen met Plan ervoor dat zij dezelfde onderwijskansen als jongens krijgen. Dat ze gezond opgroeien, in een veilige omgeving. Maak hen bewust van hun mogelijkheden en help hen een eigen inkomen te genereren. Zodat zij als jonge meisjes bouwen aan een toekomst als zelfstandige vrouwen.

Je kunt dat doen door één van de meisjesprojecten van Plan te sponsoren, klik op de onderstaande button om meer over de meisjesprojecten te lezen en je aan te melden.

 

 

 Zelf heb ik er voor gekozen de 6 jarige Racheal uit Oeganda een steuntje in de rug te geven.

 

 

Mijn maandelijkse sponsorbijdrage komt ten goede aan haar gehele gemeenschap. Maar door kaarten, brieven en af en toe een klein presentje kan ik haar laten weten dat ik aan haar denk en haar wil steunen.

Als je in plaats van of naast een project ook een meisje in een ontwikkelingsland wilt sponsoren, onder de volgende button vind je het aanmeldformulier.

 

 

Omdat Racheal voor de foto waarschijnlijk haar mooiste jurk heeft aan getrokken nog een foto ten voete uit, samen met haar moeder Nangobi.

 

 

 

 

6 reacties op “Because I am a Girl”

 1. curieuzeneuzemosterdpot zei:

  dat is een erg mooi initiatief!

  meisjes en vrouwen hebben het in heel veel landen erg moeilijk.

  ik zag schrijnende beelden van verminkte vrouwen (door hun man!) in india ..

 2. Miriam zei:

  Oh, dat wil ik ook zo graag. Maar even tussen ons gezegd en gezwegen: ik ben al maandelijks donateur van Unicef en Oxfam, plus het vrijwilligerswerk voor Unicef…. En jaarlijks donateur van een groep die een weeshuis in Tanzania opbouwt. Maar als ik meer centjes had…..

 3. Brimstone zei:

  @ Miriam
  Ik zal het niet verder vertellen :-)

  Zelf liep ik er ook al lange tijd aan te denken. Ik vond dit zo’n mooie combinatie. Projecten steunen met de focus op meisjes- en vrouwenrechten. Ik vind dat voor ons Nederlandse vrouwen heel belangrijk, maar in ontwikkelingslanden dringt het des te meer.

  En een klein beetje persoonlijk contact zoals bij Plan mogelijk is, vind ik echt prachtig.

  Maar jij draagt ook flink je steentje bij. Ik snap dat dit dan maar even moet wachten, al is het met een beetje pijn in je hart.

 4. Jan K. zei:

  Ik vind het een prachtig initiatief, Brimstone, maar we moeten keuzes maken, ook op het vlak van de goede doelen. Ik zou niet weten wat we zouden moeten schrappen ten gunste van Plan …

 5. Alie zei:

  Dit is echt haar jurk voor speciale gelegenheden, wie weet mag ze weer een extra mooie jurk aan als ze haar bul ophaalt.
  Van Plan krijg je toch ook berichten hoe het met zo’n meisje gaat?

 6. Brimstone zei:

  @ Alie
  Inderdaad van Plan krijg je te horen hoe het met het meisje gaat. En de kinderen sturen zelf af en toe ook een briefje.

Laat een reactie achter