Losse haartjes

 

Onze Beagles zijn heel veel buiten, ook in de winter. Bij de meeste is dat te merken aan hun vacht. Er ontwikkelt zich een ondervacht, vooral het haar op hun billen en bij hun kraag kan dan een warme jas worden. In het voorjaar raken ze die weer kwijt. Als je dan flink met je handen door hun vacht raust, vliegen de vlokken haar om je oren. Ik doe dat geregeld. Nu aan het begin van de zomer zijn ze bijna door de rui heen, maar voor de laatste losse haartjes hebben ze gister allemaal een lekkere borstelbeurt gekregen. Als eerste was Fe aan de beurt.

 

 

Na afloop even knuffelen. Fe vindt het heerlijk om haar neus een tijd tegen je mond te drukken, ze neemt dat altijd heel serieus.

 

 

Liesje kijkt of Fe er een beetje netjes uitziet. En dan wil zij natuurlijk ook wel een gefatsoeneerde vacht.

 

 

Nou is Liesje zo’n beetje de enige die weinig tot geen ondervacht ontwikkelt, maar dat geeft niet, het blijft leuk die speciale aandacht.

 

 

Caitlin, ons Cavkootje, heeft ook een ondervacht, dus zij moet er ook aan geloven. Borstelen vindt ze echt afschuwelijk, maar nu ze zag dat alle Beagles het leuk vonden wilde zij wel even stilzitten.

 

 

Sleipnir waarschuwt dat hij nog niet aan de beurt is geweest.

 

 

En dit bedankje had hij in petto, gelukkig maar dat hij niet is vergeten, want zo’n lebber wil je niet missen.

 

 

Tenslotte Kilroy, onze oudste Beagle, hij is alweer elf.

 

 

Een lebber van zijn zoon Sleipnir is niet te versmaden, maar voor de lieve blik van Kilroy doe je ook alles.

 

12 reacties op “Losse haartjes”

 1. Jan K. zei:

  Ze ogen stuk voor stuk erg dankbaar, alleen Caitlin lijkt toch niet helemaal happy te zijn tijdens haar borstelbeurt. Voor haar zal het ook het minst prettig zijn met die lange haren, lijkt me, of valt het mee met klitten …?

 2. ton zei:

  Wat een prachtige foto’s. Zo in het voorjaar, bij de vachtwissel van Joekel, lijkt het wel of je er een nieuwe van kunt breien.

 3. Jetske zei:

  Daar heb je een hele klus aan voordat je iedereen met zorg en liefde gehad hebt.
  En aan het eind nog even de losse haren uit de baard van de heer des huizes? ;-)

 4. ingrid zei:

  He heerlijk om ook eens iemand anders druk te zien met dat gekam!!Ik heb 2 langharige dames n schapendoes van 4 jaar en n bearded van 1 jaar de does vindt t borstelen heerlijk springt er voor op de tuintafel en baas ga je gang maar.Fleur vindt t allemaal maar niks,en aangezien ze allebei van de week door iets doods hebben liggen rollen moeten ze ook nog in bad.Hoopte dat de lucht door t zwemmen zou verdwijnen maar nee hoor.Een van de dames ligt hier ook heerlijk aan mn voeten te stinken!Groetjes,Ingrid

 5. Alie zei:

  Wat een klus, het is maar goed dat ze op een verhoging staan, want je krijgt het er aardig van in je rug als je steeds zo laag moet borstelen. Wel lief dat ze even ‘bedanken’.
  Ik heb Dazzle al 2x in bad gedaan omdat ze in de poep heeft gerold en dat vinden we niet echt lekker als ze in de kamer is.
  P.s. Een 24-stippelig lieveheersbeestje wordt niet rood en dat koppie blijft bruin. Als ze jong zijn, dus net uit de pop komen, hebben ze nog geen stippels.

 6. Hendrika zei:

  Lekkere slijmballen die honden van jullie ;~). Een heel karwei lijkt me, maar wel nuttig.

 7. fluitenkruid zei:

  Prachtig stel, ze genieten echt van de aandacht!

 8. Miriam zei:

  De Coontjes verharen ook zo op dit moment, maar die gaan lopen als ze de borstel zien hoor…. Op onze oude dame na. Gisteren geprobeerd, maar het werd geen succes, laat staan dat we ook zo’n lebber van ze kregen!

 9. Annette zei:

  Flinke klus dus, maar de beloning is ook niet te versmaden.

 10. Margrietgeniet zei:

  Een heerlijk gezellig en aandoenlijk gezicht. Onze katten zijn er wat ambivalent in. Wel leuk, maar het mag vooral geen pijn doen (en soms ontkom je daar toch niet helemaal aan) en ze willen zelf met die borstel spelen, maar vooral bij Moris, die zijn dikke vacht niet zelf goed bij kan houden, heb je zoveel eer van je werk en als de vacht dan weer helemaal zacht en glad is, dan mag je hem zonder morren van zijn kant, borstelen. Gewoon vaker doen dus

 11. Janny zei:

  Oh ik hou zo van Beagles. We willen eigenlijk geen hond weer (we hadden ooit een Cockerspaniel) maar een Beagle lijkt me echt een prachtbeest. En jullie hebben er zovele…..??? Heb overigens wel een roodharige kater Pedro genaamd. Heeft ook nog steeds geen zomervacht, dus veel stofzuigen !

 12. kim zei:

  Als ik deze log zie is het me weer helemaal duidelijk wat er zo leuk aan honden is.
  Een enige log, met enige foto`s!
  groetjes,
  kim

Laat een reactie achter