Flapperhaar en slobkousen

 

Een  Santa Claus foto uit 1924, geplaatst op Shorpy. Een fantastisch weblog, waar je elke dag getrakteerd wordt op oude Amerikaanse foto’s. En je kan die foto’s groot klikken waardoor je alle details kan bekijken. Op de foto op standaard formaat is al te zien dat deze New-Yorkse kleuters voor die tijd moderne kapsels hadden, stijl flapper. Louise Brooks, een filmster uit die jaren, was een van de eerste met deze haardracht.

 

 

De kinderen op de foto, die toen ongeveer net zo oud waren als Brimstone’s moeder, zij is van 1920, hebben kapsels die op dat van Louise lijken. Niet elke kapper heeft het goed kunnen naknippen, maar het lijkt er wel op.

 

 

Als je je blik van de kapseltjes vervolgens omlaag laat gaan dan zie je slobkousjes met knoopjes, maillootjes en pofbroekjes. Voor die tijd chique geklede kinders. 

Geschiedenis van de kleine details.

 

4 reacties op “Flapperhaar en slobkousen”

 1. Hermien zei:

  Leuk om te zien zeg, leuke site ook van Shorpy. Die kinderen zijn ook ongeveer zo oud als mijn moeder, maar die zag er toch wel anders uit op die leeftijd!

 2. ArtMus zei:

  hèè…waar is mijn reactie????
  Ik heb hier gisteren wijze woorden achter gelaten over kappers die de arme kindertjes een bloempot op hun hoofdjes zetten en er vervolgens met een schaar om heen gingen.
  en nu is het foetsie.
  Brim….er is iets helemaal mis…………getuige je reactie op mijn log over het kattensyndicaat.
  ….jij hebt dus ook al een chip ingeplateerd gekregen.
  Vreselijk meid…je bent nu gedoemd je hele leven voor die beesten te zorgen.

 3. Brimstone zei:

  @ArtMus
  Je reacties zijn van de verhuiswagen afgevallen, net als het bericht over de verhuizing zelf. Maar ik heb nog wat snippers kunnen oprapen. Met een beetje mazzel komen ook je berichtjes weer op hun plek.

  Chip??? Mag ik niks over zeggen van Georgia en Toubab.

 4. kim zei:

  Wat een enige foto`s.
  Die slobkousen…erg leuk.
  de geconcentreerde snoetjes…
  Genieten.
  Kim

Laat een reactie achter