Intermezzo in Kanilai

 

Na het bezoek aan de kleuterschool van Tendaba gaat de reis verder door het zuiden van Gambia over zeer redelijke wegen. Het landschap is weer prachtig. Tot we bij deze droog gevallen mangrove komen.

 

 

Het is me niet duidelijk of dit door menselijk toedoen is gebeurd of dat het een natuurlijk verschijnsel is, maar het ademde een zeer desolate sfeer. Het zou een goeie locatie zijn voor een ‘End of this World’ film.

 

 

Na een rit van enkele uren kwamen we aan in Kanilai, een plaats aan de grens met Zuid-Senegal. De huidige president van The Gambia, Yahya Jammeh, is er geboren en heeft er ook zijn residentie. We verbleven in Kanilai in het  luxe lodge ‘Sindola Camp’.  In het reisprogramma stond: ‘ ’s Middags kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad in de verzorgde tuin of optioneel een bezoek brengen aan het landgoed van de president (indien geopend).’ Het landgoed was niet geopend, dus het werd de verzorgde tuin.

 

 

De vier personen van mijn kleine reisgezelschap waren de enige gasten, alhoewel het er mooi was, was het er erg rustig, een beetje te rustig naar mijn zin. Maar ik heb me er toch wel vermaakt, het was een prettig intermezzo.

In de twee vorige lodges was het bed een betonnen verhoging. Ik vond het erg grappig dat hier meer ‘luxe’ was, een betegelde verhoging met een iets dikker matras.

 

 

Ik heb mijn ontspanning niet gezocht aan het zwembad, maar heb de twee stoelen uit mijn kamer in de roundhut buiten gezet.

 

 

Lekker in alle rust wat mijmeren en mijn reisdagboekje bijwerken. En door een gat in de heg zag ik af en toe een fietser voorbij komen. En wat later op de middag vrouwen die van het land kwamen en allemaal vrolijk naar me zwaaiden.

 

 

Voor meer foto’s die ook op groot formaat zijn te zien 
Brimstone XXL

Alle Gambia 2008 logs op een rij
Around the Gambia

 

5 reacties op “Intermezzo in Kanilai”

 1. Jan K. zei:

  De contrasten zijn weer groot als ik die verdroogde mangrove en dat zwembad zo zie.
  Het lijkt alsof er as ligt op de grond waar eens de mangrovebomen hebben gefloreerd. Kan het zijn dat ze de fik erin hebben gestoken om nieuwe landbouwgrond te creëren?

 2. fluitenkruid zei:

  Wat moet je van dit land houden dat je er alleen naar toe gaat Brimstone.

 3. Annette zei:

  Hey, we zijn weer in Gambia! Hoe kon je de verlokking van dat zwembad trotseren? Misschien heb ik het fout, maar zo’n bed lijkt me juist een voordeel. Lekker hard liggen. Of is het té hard?

 4. Margrietgeniet zei:

  En kreeg je geen bezoek van apen ? deze lodge doet me denken aan een aantal lodges, die we in Kenya aandeden, maar als je daar niet oppaste, kwamen de apen je meubilair even verplaatsen :-) en je sinaas-appel-schijfjes van je glas jatten :-).

 5. Brimstone zei:

  @ Jan K.
  Ik weet echt niet wat de oorzaak is. Het zou kunnen dat het met opzet is, maar de mangroves hebben ook een voedselopbrengst.

  En ja, de contrasten tussen het land waar ik door heen ben gereisd en deze tuin met zwembad, dat door niemand werd gebruikt, was erg groot. Het zat mij ook niet zo lekker.

  @ Fluitenkruid
  Alleen reizen vind ik helemaal niet vervelend hoor. In oktober ga ik weer alleen. Samen gaan is voor ons nu eenmaal erg lastig door de honden.

  @ Annette
  Je hebt helemaal gelijk, het slaapt uitstekend!

  @ Margrietgeniet
  Geen aap te bekennen in deze lodge, helaas. Maar ik heb ook wel meegemaakt dat ze het eten van je bord kwamen pikken, lachen :-))

Laat een reactie achter