Tuinverven

 

De regenwolken dreven vandaag af en aan. Gelukkig loosden ze af en toe hun natte vracht. De tuin had daar behoefte aan. Met de zon die zich tussendoor ook liet zien was het groeizaam weer.

 

 

De jonge plantjes in de pottentuin profiteerden er volop van, je zag ze bijna groeien.

In de tuin werken kon natuurlijk wel, alleen schiet het niet op als je steeds binnen moet gaan schuilen. Ik heb voor vandaag dus maar een ’schuurklus’ uitgezocht, zodat ik achter elkaar aan de gang kon blijven.

 

 

Het in de grondverf zetten van een ‘Friezenbank’. Het bankje, het is maar een kleintje met een breedte van 122 cm, komt achter in de tuin tegen de schutting bij de Berkenboompjes. In de schaduw, een lekkere zit op een warme dag. De grond op die plek is niet echt vruchtbaar, daarom komen aan weerskanten van het bankje houten plantenbakken in dezelfde kleur, met daarin schaduwplanten, vooral klimmers die de saaie schutting mogen opvrolijken.

 

 

Over de grondverf komt een laag zacht gele, strandgeel staat op de pot, buitenverf. Ik wil de laag verf er niet te dik op zetten, het wit van de grondverf mag er nog hier en daar door schemeren.

‘Ambtenaren zijn grijze ……………’, wat zou daar nou toch staan onder dat plankje? Ik zag het pas op de foto, dus van opzet is geen sprake, zo ben ik niet ;-)

 

6 reacties op “Tuinverven”

 1. Jetske zei:

  Hahaha, jij bent toch niet per ongeluk met een ambtenaar getrouwd?
  Een leuk idee en leuke klus. Je bent wel veelzijdig daar ben ik inmiddels wel achter. :-)

 2. Marian zei:

  Waren we gezellig samen aan het schilderen, hier is geen regen gevallen, maar ik was tòch binnen bezig, voordeur aan de binnenkant, op de slaapkamer nog een en ander. . . . .geen strandgeel, maar roomwit,
  wel leuk zonnig hoor dat geel, ik heb ooit onze vorige blokhut geel geverfd, lekker zonnig op een sombere plek!
  Ik moest wel even googlen wat een friezenbankje is, dat wist ik niet ;-)
  Wij hebben nog zo’n lekkere lattenbank uit de vorige eeuw staan, er zijn wat latjes doorgerot dus moet ie hoognodig opgeknapt worden, die kochten we ergens eind jaren 80 bij de kwantum en we moesten ‘m meenemen in onze mini, latje voor latje schuin door het achterzijraam wat openklapte steken, dàt waren nog eens tijden!
  Als het een beetje meezit is de TR morgen èindelijk rijklaar, kunnen we komende week nog open rijden, het weer gaat in ieder geval meewerken!
  Tip: zet je bankje op vier (bouw) steentjes of iets dergelijks, iets van de grond af, dan rot het niet zo snel weg!
  Verfze!
  groeten, Marian

 3. Marian zei:

  En groeizaam zijn ze zeker, die buitjes!

 4. Alie zei:

  Ambtenaren zijn grijze banken zat, ze willen ze strandgeel. Zoiets zal er wel staan.
  Met de plantjes kan je voorlopig wel vooruit, die doen het nu nog beter.
  Of het echt beter gaat dit jaar met de vlinder moet ik nog maar zien. Er was wel een invasie van distelvlinders en van de week waren er opeens weer meer kleine vossen dan vorig jaar, maar bij de vlindertelling deze week heb ik weer niet 1 koolwitje gezien, maar wel weer kleine parelmoervlinders. Ik heb nog niet 1 dikkopje gezien, dus … het ene soort doet het heel goed en het ander juist niet.

 5. Jan K. zei:

  Je had geen beter weer kunnen treffen voor het uitzetten van je plantjes. En met dat bankje zal het vast ook wel goed komen.

 6. Niklas zei:

  De grijze golf van de Gamma? Dat zeg ik, de Gamma!
  En dat in die mooie kleurige tuin…

Laat een reactie achter