Naast de deur

 

Naast de deur van Huize Brimstone & Co staat een piepklein fruitwinkeltje. We kunnen ons maal er niet helemaal mee doen, eigenlijk alleen lekker snoepen zo in het voorbij gaan. Behalve deze heerlijke aalbessen staan er wat aardbeien, tomatenplanten, een pril appelboomtje en een druif die dit jaar net begint te groeien. Oh ja, en ook nog boerenkool

 

 

Maar het zijn toch vooral planten die met hun bloemen of mooie blad de boel moeten opvrolijken. Er zijn wat vaste planten die nu al vlammen.

 

 

Zoals deze Salvia met op de achtergrond Hypericum, die nog gele bloemen heeft maar ook al rode besje die in de loop van de zomer naar pikzwart verkleurren.

 

 

De hoop gaat vooral uit naar de eenjarigen, die de groei er goed in hebben. Deze mooie rooie is Amaranthus ‘Hopi Red Dye’, in juli/augustus draagt ie prachtige overhangende pluimen.

 

 

Nu steelt de vaste Kokardebloem (Gaillarda Bremen) nog de show.

 

 

Waarbij ze geflankeerd wordt door de bloei van de Hosta en een eindje verder een Digitalis, die z’n best doet in een potje.

 

 

En zo ziet het er naast de deur uit.

 

6 reacties op “Naast de deur”

 1. Gelkinghe zei:

  Die kokardebloem, prachtig!

 2. fluitenkruid zei:

  Boerenkool in een pot, wat een goed plan!

 3. Jan K. zei:

  Het verplaatsen van de brievenbus heeft een prachtig pottentuintje opgeleverd. En dankzij de prominente aanwezigheid van het draakje hoef je vast niet bang te zijn dat kwajongens met het fruit aan de haal gaan … ;-)

 4. Jetske zei:

  En wij moeten ons fruit op de markt kopen. Jij hebt het naast de deur staan.
  Je zult iedere keer wel lang dralen voordat je echt de deur binnenstapt. Dit is toch een lust voor het oog.

 5. Alie zei:

  Lekker dat er ook nog wat te snoepen valt tussen al dat moois. Ik ben benieuwd naar de pluimen van de Amaranthus met die mooie naam.

 6. Marian zei:

  Niet bij te wateren met dit weer al die potten of zet je de slang er op?
  Wel ontz├Ęttend gezellig hoor! Snoepen de vogels ook mee of krijgen ze daar de kans niet voor?

Laat een reactie achter