Archief voor november 16th, 2008

Ferry Banjul - Barra

zondag, november 16th, 2008

 

Vandaag, zondag 2 november, gaat voor mijn gevoel de echte reis beginnen. Over de North Bank maken we een 320 kilometer lange tocht naar Georgetown. Maar eerst bij Banjul de Gambia rivier oversteken naar Barra.

 

 

’s Morgens om even voor half acht staan we al bij de ticketverkoop. Rond de meeste wachtende busjes zwermen allerlei mensen die proberen hun handelswaar te slijten.

 

 

Dit rund lijkt me wat verdwaald. Ik heb hem niet meer gezien op de ferry. Hij staat er zeer om z’n gemak bij en loeit af en toe wat.

 

 

 

Ook bij ons busjes komen vanzelfsprekend handelaren. De jongen met de hand voor zijn gezicht verkoopt petten, daar zat ik niet echt om verlegen.

 

 

 

 

 

Maar deze meneer heeft wel spulletjes die me interesseren. Prachtige kettingen voor een zacht prijsje en in zijn tas zitten nog hele leuke andere tassen. Ik word zijn klant. Hij geeft me nog een kettinkje met een schelpje cadeau, dat zal me geluk brengen, zegt ie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als de tickets zijn aangeschaft, mag de bus doorrijden naar het terrein voor de ferry. De mensen zonder vervoermiddel verzamelen zich op een apart terrein, maar met de inzittenden is het ook op de autowachtplek lekker druk.

 

 

Nog net op tijd om een ferry te zien vertrekken.

 

 

Het was niets erg dat we deze ferry niet gehaald hebben. Ik ben op dit muurtje gaan zitten om alles op m’n gemakkie te bekijken. Naast me zat een vrouw met een peutertje. Het kleine meisje zat me op te nemen. En toen ging ze voorzichtig met haar voetje over m’n hand. Met een vinger ging ik over haar wreefje en dat brak het ijs, ze durfde met haar handje te voelen aan die vreemde witte huid.

 

 

Het in de weer zijn met de hoog opgetaste lading, de kinderen, de kleurige kleding, het blijft me boeien.

 

 

En dan komt de ferry waar wij op kunnen, klik hiervoor op:  (more…)