Terug naar de kust

 

De laatste dag van de rondreis is aangebroken en we rijden in noordwestelijke richting naar de kust. Onze eerste stop is de plaats Brikama.

 

 

Bijna alle ezeltjes die ik tegenkwam hadden lunchtijd. Een paar ezeldrijvers die zaten te rusten moesten vreselijk lachen dat ik hun ezels aan het fotograferen was. Voor hen is het zo’n alledaags iets.

In Brikama bezochten we de markt. Het is een uitgebreide markt. Ik heb weer genoten van de kleurige aanblik van de locale bevolking, de kruiden, de groentes. Bijna vanzelfsprekend heb ik er weer een ketting gekocht. En drie kleine banaantjes. Ik wees er drie voorin de kraam aan, maar de marktkoopman vond die niet goed genoeg voor me, ze waren een heel klein beetje zwart, ik kreeg mooie gele van achter de kraam. Ze kosten voor  ons bijna niets, maar zijn toch wel zo lekker, een beetje zoetig, het ideale tussendoortje.

 

 

Na het bezoek aan de gewone markt stond de Crafts Market van Brikama op het programma.

 

 

Het zijn allemaal kleine winkeltjes met vooral houtsnijwerk en sieraden, als je er van houdt en dat doe ik, een eldorado. Elke winkelier probeert je natuurlijk zijn of haar winkeltje in te krijgen. De vrouw in het zwart had het slim aangepakt, voor haar winkeltje had ze een klein terrasje gemaakt waar je fris kon krijgen. De zwarte plastic zak die tegen het tafeltje leunt is de mijne. Er zat al heel wat in en daar is het niet bij gebleven.

 

 

Voor een aantal winkeltjes worden de maskers en beelden vervaardigd. Ik heb een tijdje op de drempel gezeten om te zien hoe dat in z’n werk gaat.

 

 

Tot slot van de rondreis werd ons in Lamin Lodge aan de rivier The Gambia een wat verlate, geweldige lunch geserveerd. Daarna werden we afgezet bij ons strandhotel.

 

 

Vanaf het balkonnetje van m’n kamer op de eerste verdieping kon ik daar van heel dichtbij volgen hoe trossen kokosnoten uit de palmen werden getakeld. Ze waren nog niet rijp, maar af en toe viel er een noot uit en zo’n hotel moet toch een beetje om de hoofden van de gasten denken.

 

 

De allerlaatste dag, wanneer je ’s middags opgehaald wordt om naar het vliegveld te gaan is zo’n lummeldag. Toch heb ik me prima vermaakt op het strand en het terras. M’n allerlaatste foto van deze fantastische vakantie heb ik gemaakt op het terras van Kunta Kinteh, een Afrikaanse zeemeermin en een zeemeerman, een uitgelezen gezelschap.

 

 

Voor meer foto’s die ook op groot formaat zijn te zien 
Brimstone XXL

Alle Gambia 2008 logs op een rij
Around the Gambia

 

6 reacties op “Terug naar de kust”

 1. Jan K. zei:

  Prachtig slot van een mooie rondreis, Brimstone. Er was weer meer dan genoeg om te zien en te kopen.
  De mooiste foto van deze serie vind ik de zesde, van die moeder met dat kindje op haar rug.

 2. curieuzeneuzemosterdpot zei:

  jammer dat de reis erop zit, brimstone!

  maar je kan een leven lang blijven genieten ..

  doe ik ook, zeker als ik je foto’s zie!

  dankjewel voor dit delen met ons,

 3. Annette zei:

  Wat is het daar toch geweldig. Die “couleur locale”, de ezeltjes en de mensen, het strand. Je komt er helemaal van in vakantiestemming.

 4. fluitenkruid zei:

  Leuk om te zien hoe de mensen daar leven en een extraatje proberen te verdienen aan nieuwsgierige toeristen en hun mooiste fruit aan je verkopen.

 5. Margrietgeniet zei:

  weer helemaal toppi, Brimstone. Die eerste foto geeft zo goed de weidsheid aan van die omgeving en die mevrouw met haar kindje op haar billen springt er voor mij ook echt uit. Mooi, joh en die winkeltjes moet je mij ook niet insturen. Het grappige is dat ik dan - eenmaal thuis - alles weer weg geef :-)

 6. kim zei:

  Wat moeten die vrouwen daar een mooie fiere houding hebben; ze moeten wel heel rechtop lopen om de spullen op hun hoofd te kunnen dragen.
  Ik blijf het altijd een fascinerend en kunstig iets vinden, je hoofd als bagagedrager…
  Mooie impressie van een geheel andere cultuur.
  vr gr
  kim

Laat een reactie achter