Ruimte voor de druif

 

In de Brimstone Tuin was het vanmiddag te warm om te werken. Nou zou dat een mooi excuus geweest zijn om lekker met een boek op het gele bankje te gaan zitten lezen, maar dan knaagt er toch wat. De pottentuin had ook een flinke onderhoudsbeurt nodig en daar was tenslotte gedeeltelijk schaduw.

 

 

Er moest het een en ander gereorganiseerd worden. Zonnenbloemen, die al flink uit de kluiten zijn gewassen, naar achter, andere planten, die wat kleiner blijven meer vooraan, tomaten opbinden, vegen tussen de potten. Maar het belangrijkste, de druif (Vitis ‘Boskoop Glory’) een klimrek geven. Die Boskoopse begon zich namelijk in de zoektocht naar houvast innig te verstrengelen met andere planten.

 

 

Om de chaos, die bij reorganisatie hoort, positief te kunnen blijven zien, was de brievenbus omgebouwd tot tijdelijke buitenbar. En omdat we er geen personeel voor hadden aangenomen mocht er worden gerookt.

 

 

Terwijl ik aan het rommelen ben met de potten, is het druivenklimrek in elkaar gezet. Een eenvoudige, lichte constructie van bamboestokken, maar heel effectief.

 

 

Om Glory die juiste weg in Uffelte te wijzen bind ik de ranken voorzichtig aan het rek. Over een paar dagen zullen haar vele handjes het rek zelf vastpakken.

 

 

Alle planten hebben weer een plek en met een flinke plens water kunnen ze er weer tegen.

 

 

8 reacties op “Ruimte voor de druif”

 1. curieuzeneuzemosterdpot zei:

  ieder zijn eigen plekje en de druif een fameus rek om zijn ranken uit te rekken ..

  ‘t is heerlijk vertoeven in je tuin, brimstone (niet alleen voor planten ..) ;-))

 2. Jan K. zei:

  Om te beginnen vind ik het knap, dat je in een jaar tijd binnen het bedrijf op het plekje bent gekomen, waar je graag terecht wilde komen.
  Maar ik vind het zo mogelijk nog knapper dat je het vandaag met dat warme en benauwde weer hebt aangedurfd om in de tuin aan de slag te gaan. Mooi dat de druif nu zijn gang kan gaan. Onze Boskoopse blauwe hangt stampvol met kleine druifjes. Met een mooie zomer krijgen we als het meezit een recordoogst. :-)

 3. Miriam zei:

  Jullie stekkie wordt steeds mooier! Ziet er echt fantastisch uit! En Brim herself in beeld, nou nou! :) Dat de druifjes maar een rijke oogst mogen geven!

 4. Annette zei:

  Leuk! Een foto erbij van jezelf. Je hebt inderdaad wel lef om met zulk weer te gaan tuinieren. Ik vond het zelfs te warm om er in te gaan ZITTEN! Onze grootste druivenleverancier is ermee gestopt, wegens ouderdom. Maar wat zijn dat heerlijke druiven, hé? We doen nu ook zelf maar een poging om dat blauwe goud in de tuin tot wasdom te laten komen, maar tegen een kas kunnen we niet op. Ik hoop dat je rek in de herfst doorbuigt van de trossen!

 5. tagrijn zei:

  En straks zelf wijn maken? Of hou je het maar bij de Power Drink?

 6. fluitenkruid zei:

  Nice to meet you! Leuk, je bent enthousiast in beeld! Creatieve oplossing, ze druif zal er snel gebruik van maken! Wat hebben jullie toch een mooi plekje daar!

 7. Marian zei:

  Haha! Kijk nou dan, Brimstone is uit haar ei gekropen en heeft zichzelf op haar blog gezet!!
  Geinig hoor. . . .
  Ik dacht trouwens dat jij gestopt was met roken, maar dit even tussendoor ;-)
  Leuk hoor zo’n druif, hier hangt er een tegen de schutting en er zitten aardig wat druiven in, benieuwd of ze ook nog smaken straks of dat de vogels ze opeten.
  Is dat rekje nou ook een beetje windvast Brim of gaat het straks met druif en al plat bij een stevig windje? Hou het in de gaten!

 8. Brimstone zei:

  @ Marian
  Ik vond dat deze foto ermee door kon ;-)

  Dat stoppen met roken was alweer een jaar geleden, dat heb ik 6 weken vol gehouden. Voorlopig doe ik even geen poging. Wie weet ooit stop ik ineens, nu vind ik het nog veel te lekker.

  Het rekje zit zeer stevig verankerd aan het hek en de bamboestokken onderling zijn ook goed aan elkaar bevestigd, dus het moet wat kunnen hebben.

Laat een reactie achter