Tuintijd

 

De afgelopen week heb ik erg weinig tijd voor de tuin gehad. ’s Middags even  een rondje lopen om te genieten van m’n blommetjes was het  wel zo’n beetje.

Hoe dat zo kwam? Binnen het bedrijf waar ik werk ben ik afgelopen maandag begonnen in een nieuwe functie. En dan niet voor het aantal uren dat ik gewend was te werken, 23, maar 28 uur per week. Ik ben er enorm blij mee, het betekent dat ik veel moet bijleren en daar word ik altijd blij van, weten, weten en nog meer weten en het dan nog toepassen ook natuurlijk.

 

 

Maar zo’n eerste week in combinatie met het erg warme weer kost best wat energie. Dat zal elke week minder worden, als alle weetjes en vaardigheden in het koppie verankerd zitten en dan komt de tuin ook weer aan de beurt.

Vandaag was het in ieder geval tuintijd! Er is flink wat te doen, uitgebloeide bloemen wegknippen, struikjes snoeien, onkruid wieden. En niet vergeten, genieten en ontspannen, want daar is een tuin voor. Morgen lekker weer een dag met heel veel tuintijd.

 

 

5 reacties op “Tuintijd”

 1. Marian zei:

  Já, lekker op je Friezenbankje natuurlijk met een steeds mooier wordend uitzicht!
  Dat zal nog niet meegevallen zijn met dat warme, wat zeg ik, héte weer, maar jij slaat je er wel doorheen ;-)
  Heb je nog regen gehad deze week of ging het ook aan jouw tuin voorbij?
  Het ziet er naar uit dat het morgen in de loop van de middag èindelijk gaat komen en dan maar hopen dat het niet verdampt is voor het de grond raakt.
  Ik hoop dat je je helemaal lekker gaat voelen in je nieuwe baan Brim!
  groetjes, Marian

 2. Brimstone zei:

  @ Marian
  Gisteravond hebben we hier een flinke stortbui gehad, gelukkig!

  En in m’n nieuwe baan voel ik me nu al lekker. Toen ik vorig jaar mei bij dit bedrijf begon, wist ik al daar wil ik komen en nu ben ik er :-)

 3. tagrijn zei:

  aAan de ene kant leuk dst je langer werkt, al gaat dat ten koste van de tuin. Maar de uren die je dan overhoudt, geniet je er extra van.

 4. fluitenkruid zei:

  Gefeliciteerd met je nieuwe functie!
  Als je eventjes niet in de tuin kan werken ontdek je vaak wel weer nieuwe dingen en geniet je dubbel!
  Nog een fijne zondag!

 5. Hendrika zei:

  Brimstone doet aan carrièreplanning :~)! Veel plezier in je nieuwe functie.

Laat een reactie achter