Archief voor juni 16th, 2009

Relax - Find your Soul

dinsdag, juni 16th, 2009

 

Dinsdagmiddag 4 november komen we aan in het Tendaba Camp dat aan de zuidoever van de rivier The Gambia ligt. Het camp is ruim van opzet.

 

 

Mijn kamer bevindt zich helaas niet in één van de Afrikaanse hutten, maar in de blokken aan de zijkant, ook prima natuurlijk.

 

 

Ik heb een ruime kamer met net zo’n soort bed als in de vorige lodge, een verhoging van cement met een matrasje daarop. Nu ligt het in een soort alkoof. Het lijkt niet comfortabel, maar het slaapt verbazingwekkend goed. En heel belangrijk er is een goed en ruim muskietennet.

 

 

Nadat ik me hier geïnstalleerd heb, ben ik het camp gaan verkennen. Niet ver van de rivier staat een grote bantaba.

 

 

De centrale ruimte van het camp, waar je heerlijk kan gaan zitten met uitzicht over de rivier.

 

 

Het was mogelijk om met een boot de mangrove in te gaan, maar ik besloot om in het camp te blijven. De tekst op het bordje in ‘The Temple Tree’ heb ik ter harte genomen en het is me prima bevallen.

 

 

Tegen het vallen van de avond ben ik met een Julbrew (het Gambiaanse bier) op een bankje naast dit houten beeld gaan zitten om naar de zonsondergang te kijken. Een oude bok scharrelde wat om me heen. De Afrikaanse muziek klonk zachtjes uit de bar………………….wat een eindeloos moment!

 

 

De volgende ochtend ben ik heel vroeg opgestaan, het was net een beetje licht en het camp was nog in diepe rust. In dit hutje aan het eind van steiger heb ik naar de zonsopkomst gekeken.

 

 

Alleen met het geluid van talloze vogels.

 

 

Terwijl de zon begon te klimmen, kwam het leven in het dorpje langzaam op gang.

 

 

Vanuit de moskee schalde de oproep voor het ochtendgebed over de rivier.

 

 

En ik? Ik genoot, geluk kan soms zo simpel zijn.

 

 

Ik hoorde dat het leven in het camp ook begonnen was. Terug in de bantaba was het feest, de euforie was groot…………………Obama had de verkiezingen gewonnen!! Er was hoop, ‘Yes, we can’!

 

Voor meer foto’s die ook op groot formaat zijn te zien 
Brimstone XXL

Alle Gambia 2008 logs op een rij
Around the Gambia